Veranderingen jeugd

Veranderingen jeugdzorg

pdf

Sinds 1 januari 2015 is er veel veranderd in de jeugdzorg. De gemeenten zijn verantwoordelijk geworden voor alle jeugdhulp (tot 18 jaar), inclusief de jeugd-ggz.

Voor cliënten en hun ouders

Was je voor 2015 al in behandeling bij De Jutters en loopt de zorg dit jaar door? Dan verandert er voor jou niets in 2015. Dit geldt ook als je bent aangemeld en wacht op een behandeling. De zorg (inclusief medicijnen) wordt ook dit jaar vergoed. Ouders van kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen bijdrage.

Wil je meer weten? Bekijk dan de veelgestelde vragen of de speciale website van de overheid over de gevolgen van de nieuwe Jeugdwet.

Voor verwijzers

Huisartsen en andere jeugdspecialisten kunnen vanaf volgend jaar kinderen en jongeren met psychische of psychiatrische problemen nog steeds direct naar ons verwijzen. Wij maken afspraken over bekostiging van de zorg met alle gemeenten waar wij zijn gevestigd. Dit betekent dat wij altijd passende hulp kunnen bieden, ongeacht waar het kind woont.

Wat wel verandert is dat u uw cliënten straks ook kunt verwijzen naar een jeugdteam in uw gemeente. Binnen een jeugdteam werken verschillende professionals met een achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg of in de jeugdhulpverlening. Voor meer informatie over jeugdteams kunt u terecht bij uw gemeente.

Vragen of afspraak maken?

Wij zijn elke werkdag open van 08:00 uur tot 17:00 uur
Mailen Aanmelden