Nieuws

Nieuws van De Jutters

06 december 2013

U krijgt als leerkracht, docent, zorgcoördinator of intern begeleider steeds meer te maken met psychische zorg voor uw leerlingen. Uw klassen worden bovendien steeds diverser met de aankomende veranderingen binnen het passend onderwijs. Hoe gaat u daarmee om? Hoe kunt u psychische klachten bij leerlingen bespreekbaar maken? En hoe betrekt u de ouders en uw collega's hierbij? Tijdens de training Signaleren: kennis én vaardigheden in de klas, geven wij antwoord op uw vragen.

Voor wie is de training?

Leerkrachten en docenten binnen het primair, voortgezet en beroepsonderwijs kunnen zich nu opgeven voor de training. U volgt de training op uw school. U kiest zelf hoe u de training volgt: alle 3 de onderdelen (a 3,5 uur) of één of twee van de 3.

Ervaringen van docenten en leerkrachten

"De training is een fijne combinatie van theorie en vaardigheden oefenen. Zo kreeg ik voldoende handvatten als docent: hoe ga ik om met bepaald gedrag in de klas?"

"Door meer kennis over psychische problemen bij een kind, ben ik mij meer bewust van het gedrag van een leerling en begrijp ik het beter."

"Ik weet nu wat ik moet doen als ik zorgelijke signalen oppik. Ik voel me meer gerust op het voeren van een zorggesprek."

Meer weten of direct aanmelden?

Lees meer over de training in de brochure: Signaleren: Kennis én vaardigheden in de klas. U kunt ons ook altijd bellen via 070 850 7 676 of mailen voor meer informatie of om direct aan te melden.