Nieuws

Nieuws van De Jutters

19 augustus 2013

Als psychische klachten zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd, kunnen we problemen later voorkomen. Daarom diagnosticeert en behandelt ons specialistische team van De Jutters en De Banjaard kinderen tussen de 0 en 6 jaar met psychische klachten of het vermoeden daarvan. Niet meer willen eten of spreken, seksueel misbruik, onbegrepen lichamelijke klachten, algehele ontwikkelingsachterstand, contactproblemen, hechtingsproblemen, niet spreken of een trauma bij de geboorte. Ons team kan zeer jonge kinderen met diverse klachten al vroeg diagnosticeren en behandelen.

Vroegdiagnostiek voor 0- tot 6-jarigen, altijd samen met de ouders

Een baby, peuter of kleuter functioneert nog zo sterk in interactie met zijn ouders, dat een behandeling van deze kinderen zich specifiek op de relatie tussen ouder en kind richt. Procesdiagnostiek (met bijvoorbeeld spelobservatie en een ouder-kind-observatie met video-opnames) kan antwoord geven op de vraag wat er aan de hand is. Met effectief bewezen ouder-kindbehandelingen, groepsbehandelingen en met ouderbegeleiding wordt vervolgens gewerkt aan de klachten door het versterken van de relatie tussen ouder en kind. Ons specialistisch team biedt bijvoorbeeld Floorplay, Theraplay, de ouder-kindbehandeling en Pivotal response treatment (PRT).

Aanmelden en consultatie en advies

Wilt u meer weten over ons zorgaanbod voor 0- tot 6-jarigen? Heeft u behoefte aan consultatie en advies van één van onze IMH-specialisten? Of wilt u direct aanmelden? Neem gerust contact met ons op via de mail of telefonisch: 088 358 8 999.