Nieuws

Nieuws van De Jutters

03 mei 2013

Je moeder is verslaafd aan alcohol. Je zus heeft een eetprobleem. Of je vader is depressief. Er zijn in Nederland veel kinderen en jongeren met ouders, broers of zussen die psychische problemen hebben of verslaafd zijn. Op Survivalkid.nl kun je daar, anoniem en in een besloten webomgeving, over praten met andere kinderen en jongeren. Deze website is vanaf vandaag ook toegankelijk voor iedereen tussen de 12 en 24 jaar in Den Haag en omgeving.

Chatten, een topic plaatsen of ervaringen van anderen lezen

Waarvoor kun je terecht op Survivalkid.nl? Je kunt er chatten met kinderen en jongeren die met dezelfde vragen of problemen zitten als jij. Je kunt zelf een gesprek beginnen, reageren op anderen, de ervaringen van anderen lezen op de blog of zelf bloggen. En dat allemaal anoniem, op een site waarin je alleen kunt komen met je unieke inloggegevens.

Misschien schaam je je voor wat er gebeurt thuis en vind je het moeilijk om er vooruit te komen op school bijvoorbeeld. Op Survivalkid.nl hoef je je daar niet druk over te maken. Want je zult zien: je bent niet enige die hiermee worstelt.

Preventiegroepen

Kinderen en jongeren met ouders met psychische problemen (KOPP) of een verslaving (KOV) kunnen bij De Jutters preventiegroepen volgen. Hierbij ga je samen met andere kinderen en jongeren praten over wat er gebeurd is. Op die manier kunnen we voorkomen dat jij zelf psychische klachten krijgt, en leer je goed omgaan met jouw situatie. 

Wil je meer weten?

Neem een kijkje op Survivalkid.nl.

Survivalkid is een project van Parnassia Groep.