Nieuws

Nieuws van De Jutters

06 september 2017

Vrijdag 8 september organiseert de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) de Dag van de Scheiding. Tijdens die dag geven vFAS-advocaten gratis informatie over scheiden. Zo hoopt de vereniging dat het proces rondom echtscheidingen verbetert en dat partners respectvol uit elkaar gaan.

Kinderen grootste punt van zorg

Uit onderzoek dat de vFAS liet uitvoeren onder ruim 500 recent gescheiden Nederlanders kwam onder meer naar voren dat een ruime meerderheid (68 procent) van de ouders de negatieve gevolgen van een scheiding voor de kinderen als grootste angst zien.

Kinderen uit de knel

Voorbeelden van die negatieve gevolgen zijn ruzies thuis, tot fysiek of verbaal geweld aan toe. De Jutters organiseert een cursus ‘Kinderen uit de knel’ bedoeld voor gezinnen die verstrikt zijn geraakt in een scheidingsconflict. Het doel van de cursus is dat kinderen uit de knel raken en weer centraal worden gesteld door de ouders. Zo kunnen de kinderen zich weer veilig voelen en zich goed ontwikkelen.

Ook organiseren we de cursus !JES voor kinderen van 8 t/m 12 jaar waarvan de ouders gaan scheiden of al gescheiden zijn. De cursussen zijn gratis. Een verwijzing is niet nodig. Meld u nu nog aan.

Meer lezen