11 september 2017

Een online cursus blijkt effectief in het vergroten van kennis en vaardigheden rondom autisme.

 

Leraren zien een kind meerdere uren per dag en maken een hem/haar in verschillende situaties mee. Daarnaast zien zij snel verschillen in de ontwikkeling van kinderen. Leraren herkennen dus vaak problemen die ouders niet opmerken. In veel gevallen is de leerkracht dan ook de eerste die een vermoeden van ontwikkelingsproblemen of stoornissen zoals autisme signaleert. Daarnaast uit autisme zich bij ieder kind op een eigen, unieke manier en niet elk kind is gebaat bij dezelfde aanpak.

Enige basiskennis over het herkennen van autisme en concrete handvatten om een kind met (mogelijk) autisme te ondersteunen in de klas is dan ook  wenselijk. Dat kan al door het volgen van een e-learning of een verdiepingscursus in een digitale klasomgeving.

Overal te volgen: thuis of op school

Werkt u in het basisonderwijs en wilt u meer leren over autisme? Volg dan een online cursus. Het grote voordeel is dat u deze overal kunt volgen: thuis of op school. U leert welk gedrag typerend is voor een kind met autisme, hoe u daarmee omgaat en welke rol de (klas)omgeving daarin speelt.

Lees meer over de cursusinhoud of bekijk dit korte filmpje over deze unieke live online cursus.