Nieuws

Nieuws van De Jutters

18 september 2017

Ruim 12 procent van de tienermeisjes is in 2016 gepest op internet. Dat is bijna twee keer zoveel als jongens van dezelfde leeftijd heeft het CBS vandaag bekend gemaakt.

Pesten kan leiden tot een depressie bij uw kind of zelfs een trauma. De Jutters biedt verschillende behandelingen aan om uw kind te helpen of weerbaarder te maken. Ook ouders kunnen bij ons hulp krijgen.

Het percentage kinderen en volwassenen dat (online) gepest wordt is het afgelopen jaar hetzelfde gebleven. Het gaat om ongeveer 400 duizend personen. Kinderen worden veel vaker online gepest dan volwassenen en de meest voorkomende vorm van online pesten bij kinderen is laster. Het gaat dan bijvoorbeeld om het plaatsen van kwetsende teksten op internetfora of profielsites, het verspreiden van foto’s, filmpjes of roddels. Ook stalken, bedreiging met geweld of chantage komt voor in deze leeftijdscategorie.

Psychotrauma

Pesten kan leiden tot een trauma bij kinderen. De Jutters biedt verschillend behandelingen aan om het trauma te verwerken of om uw kind weerbaarder te maken. Behandeling kan bestaan uit individuele therapie zoals EMDR. Ook ouders kunnen wij begeleiden.