Nieuws

Nieuws van De Jutters

05 oktober 2017

Een depressieve buurvrouw, een vriend die verslaafd is of een schizofreen familielid? Een naaste met psychische en/ of verslavingsproblemen is niet niks. Een ander helpen: mooi natuurlijk. Maar hoe blijf je zelf overeind? Daarom organiseert Indigo – onderdeel van Parnassia Groep – samen met andere organisaties vier activiteiten om je te ondersteunen. Doe je mee tussen half oktober tot half november?

Hoe ondersteun je je partner, familielid, vriend(in) of buur die worstelt met een psychisch en/of verslavingsprobleem zonder er zelf aan onderdoor te gaan? Als betrokkene moet je op je hoede zijn. Voordat je het weet, loop je zelf risico. Daarom is het belangrijk dat je op tijd informatie en steun zoekt. Zodat je je naaste goed kunt blijven helpen en tegelijkertijd zelf overeind blijft.  

Activiteiten voor jou

De vier activiteiten die Indigo, samen met de diverse organisaties, organiseert: 

  • 17 oktober: een webinar over omgaan met psychische en/ of verslavingsproblemen.
  • 23 oktober: een informatiemarkt en theatervoorstelling 'Hou me los' in Theater aan het Spui in Den Haag - samen met Kompassie. Meld je aan via: info@kompassie.nl of zie een voorproefje op: www.krachtvanbeleving.nl.
  • 10 november: een informatiemarkt met familie- en lotgenotengroepen uit regio Haaglanden. En een filmvoorstelling in het Dakota theater in Den Haag van 13.00 uur tot 17.00 uur. (meer informatie volgt)
  • Diverse workshops: waarbij je tips krijgt hoe je zelf overeind blijft. (houd onze cursussen en trainingen in de gaten)

Informatiemarkt

Tijdens de informatiemarkten zijn diverse organisaties aanwezig. Zij zijn op verschillende wijze betrokken bij de ondersteuning van naasten en familieleden. Je kunt bij hen terecht voor informatie, steun en advies.

Gratis en voor iedereen

Alle activiteiten zijn kosteloos en geschikt voor naasten en familie van alle leeftijden. Ook als professional of vrijwilliger ben je van harte welkom.

Samenwerking

Indigo organiseert de activiteiten voor familie en naasten samen met verschillende familieorganisaties, zoals Kompassie, het Landelijke Stichting Familie Vertrouwens Personen (LSFVP) en andere Parnassia Groep onderdelen, zoals Brijder, Reakt en Parnassia.

Meer informatie is te vinden op de pagina Familie en naasten.