Nieuws

Nieuws van De Jutters

30 augustus 2013

Heeft u behoefte aan overleg met een kinder- en jeugdpsychiater over bijvoorbeeld medicatie of diagnostiek? Wilt u graag advies van een van onze psychiaters over ons zorgaanbod? Of heeft u twijfels of een (oud-)cliënt (opnieuw) behandeling nodig heeft in de jeugd-ggz of jeugdzorg? Wij geven graag consultatie en advies aan huisartsen, kinderartsen, psychologen en andere professionals. U kunt hiervoor bellen of mailen met Liesbeth Kalma, kinder- en jeugdpsychiater bij De Jutters. Zij is het beste te bereiken via de mail. Als u in de mail uw telefoonnummer achterlaat, neemt zij zo spoedig mogelijk contact met u op. Bij dringende vragen kunt u natuurlijk ook telefonisch met haar worden doorverbonden. Bel hiervoor naar 088 358 8 999.

Over Liesbeth Kalma

Liesbeth Kalma is kinder- en jeugdpsychiater op de gesloten opnameafdeling Stern en bij het behandelcentrum soma & psyche. Ze is daarbij plaatsvervangend geneesheer-directeur van De Jutters en doet consulten in het Juliana Kinderziekenhuis. Voor ze vier jaar geleden bij De Jutters aan de slag ging, werkte zij jarenlang in de volwassenenpsychiatrie, vooral met jongvolwassenen.

"Ik zie het als onze taak om een stagnerende ontwikkeling van een kind of jongeren weer vlot te trekken. Dat betekent dat we niet alleen klachten bestrijden, maar dat we het kind in zijn psychosociale omgeving benaderen. We hebben het niet goed gedaan wanneer we weliswaar de depressieklachten hebben behandeld, maar de jongere nog steeds de hele dag gamet en niet naar school gaat. Ik vind het een mooie uitdaging om samen met het behandelteam een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een kind of jongere binnen zowel zijn gezin, op school als met vrienden."