Nieuws

Nieuws van De Jutters

21 december 2012

Het ACT-team van De Jutters is officieel gecertificeerd bij het CCAF (Centrum Certificering ACT en FACT). Het team is daarmee het eerste gecertificeerde ACT-jeugdteam binnen de regio Haaglanden. Ruim 70 jongeren met een ernstige psychiatrische aandoening ontvangen inmiddels al hun intensieve zorg op de plaats waar zij die het hardst nodig hebben.

Uniek: in zo'n snelheid een certificaat voor 3 jaar

Het ACT-team is hiermee niet alleen het eerste jeugdteam met een certificaat, maar het is ook uniek dat een team dit in zo'n korte tijd behaalt. De meeste teams doen hier in ieder geval 1,5 jaar over, maar het team van De Jutters heeft dit behaald binnen een half jaar. "Wij hoopten in ieder geval op het certificaat van 1 jaar, maar het is gelukt om die voor 3 jaar te krijgen. Wij zijn heel trots en blij dat het gelukt is", vertelt coördinerend behandelaar Lotte van Wilderen.

Wat is ACT?

ACT staat voor Assertive Community Treatment. Het ACT-team is een effectief bewezen werkwijze waarbij intensieve zorg wordt gegeven aan jongeren met een ernstige psychiatrische aandoening. Ze krijgen de behandeling waar ze die het hardst nodig hebben, bijvoorbeeld thuis, op school of bij de instelling. De intensiteit van de zorg wordt aangepast aan dat wat de jongere en zijn gezin nodig hebben. Het team is bovendien multidisciplinair en vormt samen de behandelaar voor de jongeren. Zo worden de verschillende disciplines krachtig gebundeld en kunnen we zorg van hoge kwaliteit bieden. 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je ons altijd mailen of bellen: 070 850 7850.