Agressie

Agressie

pdf

Iets kapot maken. Heel erg boos worden op iemand. Of jezelf veel pijn doen omdat je zo kwaad bent. Als je agressief bent, dan vind je het moeilijk om goed met je boosheid om te gaan. Je moet die boosheid kwijt, maar hoe? Misschien reageer je die kwaadheid af op spullen, op andere mensen of op jezelf. Het kan je in ieder geval behoorlijk in de weg zitten en zorgen voor problemen.

Hoe vaak komt agressie voor?

Het is moeilijk te zeggen hoe vaak agressie voorkomt. We weten wel hoe vaak problemen voorkomen waarbij mensen soms agressief worden, zoals bij ADHD, autisme, gedragsproblemen en crimineel gedrag.

Waar komt agressie door?

Vaak gaat het niet goed met jongeren die agressief zijn. Ze voelen zich misschien zo alleen en onbegrepen en worden daardoor agressief. Dat kan voorkomen als je bijvoorbeeld ADHD of autisme hebt of als er iets heel ergs is gebeurd en je niet goed weet wat je moet doen. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen zijn vaak ook agressief.

Wat kan De Jutters voor jou doen?

De Jutters kan je helpen als jouw klachten ook voor andere problemen zorgen. Je gaat bijvoorbeeld niet meer naar school, hebt het moeilijk thuis, of vindt vriendschappen erg lastig.

Dit is wat De Jutters voor jou kan doen:

Wil je meer weten?

Lees meer over:

Vragen of afspraak maken?

Wij zijn elke werkdag open van 08:00 uur tot 17:00 uur
Mailen Aanmelden