Kosten en vergoedingen

pdf

Gemeenten zijn vanaf januari 2015 verantwoordelijk voor de jeugdzorg. De vergoeding voor het behandelen van kinderen en jongeren loopt dus via de gemeente en niet meer via de zorgverzekeraar. Nieuwe aanmeldingen lopen volgens de nieuwe Jeugdwet via de huisarts, medisch specialist, jeugdarts of via de gemeente. De woonplaats van het kind is leidend voor zorg. De Jutters heeft in de gemeenten waar wij gevestigd zijn contracten gesloten. Dit betekent dat wij altijd passende hulp kunnen bieden en dat deze hulp wordt vergoed.

 

Vergoedingen - jongeren tot 18 jaar

Alle kosten voor behandeling worden vergoed.

Voor een behandeling bij De Jutters hebben kinderen en jongeren t/m 17 jaar een verwijsbrief nodig van de huisarts, medisch specialist, jeugdarts of van de gemeente. Ook een identiteitsbewijs hebben we nodig.

Vergoedingen en kosten – jongeren vanaf 18 jaar

Met een zorgverzekering worden alle kosten voor behandeling vergoed. Houd wel rekening met de kosten voor het eigen risico.

Jongeren die 18 jaar of ouder zijn vallen niet meer onder de nieuwe Jeugdwet en moeten verzekerd zijn bij een zorgverzekeraar. We hebben ook een verwijsbrief nodig, een geldig legitimatiebewijs en dus een verzekeringsbewijs.

We hebben antwoorden op de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Vragen over de organisatie van het jeugdteam in jouw gemeente, stel je aan jouw gemeente.

 

Verhinderd? Wij horen het graag

Ben je verhinderd, afzeggen doe je minimaal 24 uur van tevoren, anders kan je afspraak in rekening gebracht worden.

Vragen of afspraak maken?

Wij zijn elke werkdag open van 08:00 uur tot 17:00 uur
Mailen Aanmelden