Behandeltraject

pdf

Hoe ziet een behandeling bij De Jutters eruit? Als wij jouw aanmelding hebben ontvangen, nodigen we je uit voor het eerste gesprek. Daarna gaan we kijken we samen met jou welke zorg en behandeling jij nodig hebt. Vaak doen we eerst onderzoek om te kijken wat er precies aan de hand is. Zo weten we het beste welke behandeling bij jou past. Samen maken we vervolgens een plan voor jouw behandeling. Hoe gaat dat precies in z'n werk allemaal? We leggen het je graag verder uit.

Het eerste gesprek

Voorafgaand aan het eerste gesprek vragen we je online een vragenlijst in te vullen. Dit is belangrijk omdat jouw behandelaar je op die manier beter leert kennen. Ook je ouders vragen we vragenlijsten in te vullen. Hierin staan onder andere vragen over hoe jij als kind was en hoe zij tegen jouw klachten aankijken.

Voor het eerste gesprek kom je, vaak samen met je ouders, naar De Jutters toe, waar je jouw behandelaar ontmoet. Wat zijn je klachten? Waarmee wil je geholpen worden? Misschien heb je zelf al een idee voor een oplossing. Dat soort zaken worden in het eerste gesprek besproken.

Je kunt je legitimeren

Iedereen die zorg krijgt in Nederland verplicht om zich te legitimeren, dus ook als je bij De Jutters in behandeling bent. Dat betekent dat je altijd een geldige ID-kaart, paspoort of rijbewijs moet meenemen als je een afspraak hebt bij De Jutters. Lees er meer over op de website van de Rijksoverheid.

We onderzoeken jouw klachten

Wij willen graag weten wat er met je aan de hand is en hoe we je kunnen helpen. Daarom kijken we altijd eerst wat jouw problemen zijn door onderzoek te doen. Na dit onderzoek kunnen wij aangeven wat er, volgens ons, met je aan de hand is. We noemen dit ook wel diagnose.

We doen onderzoek met behulp van:

  • één of meer gesprekken
  • de door jou en je ouders ingevulde vragenlijsten
  • soms ook met een observatie. Observeren is aandachtig bekijken. We bekijken jou dus bijvoorbeeld op school, met vrienden of in een groep met leeftijdgenoten. Zo kunnen we zien hoe jij je gedraagt.

Wat gebeurt er na het onderzoek?

We bespreken de uitkomsten van het onderzoek met jou en je ouders en maken aan de hand van dit onderzoek, samen met jou, een behandelplan. Wat zijn jouw doelen en wat moet het eindresultaat zijn? In het behandelplan staat waaraan jij gaat werken om je problemen op te lossen. Jij spreekt met jouw behandelaar af hoe je dit resultaat gaat bereiken en welke behandeling daar het beste bij past. Ook als jouw behandeling tussentijds verandert of je je doelen wilt veranderen, wordt dit in je behandelplan opgeschreven.

Je persoonlijke behandelplan

De klachten waarmee kinderen en jongeren bij ons komen zijn erg verschillend en soms heel ernstig en soms minder ernstig. Wij proberen de behandelingen daarom zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van jou en je familie. Daarom krijg je een op maat gemaakt behandelplan. In dit plan werkt De Jutters met zorgprogramma's. Een zorgprogramma beschrijft alle vormen van behandeling en begeleiding die bij jou kunnen passen. Van al deze behandelingen weten we, door wetenschappelijk onderzoek en uit jaren praktijkervaring, dat zij het beste resultaat opleveren.

Verder lezen

Vragen of afspraak maken?

Wij zijn elke werkdag open van 08:00 uur tot 17:00 uur
Mailen Aanmelden