Tuintjesproject

Tuintjesproject

pdf

Zelf bloemen zaaien, sla verbouwen of eigen aardbeien eten. Bij het tuintjesproject ga je werken in de tuin. Alle kinderen en jongeren die in behandeling zijn bij De Jutters kunnen 's zomers iedere woensdagmiddag mee naar de tuintjes om het tuintje te onderhouden. En uiteindelijk de gezaaide bloemen te plukken of om je verbouwde groenten te oogsten en mee te nemen om op te eten.

Voor wie is het tuintjesproject?

Kinderen en jongeren die in behandeling zijn bij De Jutters kunnen meewerken aan het tuintjesproject. Als er voldoende ruimte is, krijg jij je een eigen tuintje. En zo niet, ook geen probleem, want dan ga je samenwerken met andere jongeren.

Wat is het tuintjesproject?

Vlakbij onze locatie aan de Dr. van Welylaan ligt een stuk grond met allemaal tuintjes erop. In de winter zijn ze helemaal kaal en grijs, en in de zomer staan ze vol met bloeiende bloemen, groente en fruit. Gezaaid door kinderen en jongeren van De Jutters.

Wat leer ik bij het tuintjesproject?

Iedereen volgt het tuintjesproject op zijn eigen tempo en met zijn eigen doel. En als je er dan ook nog iets bij leert, is dat mooi meegenomen.

Het belangrijkst is dat je het naar je zin hebt bij de tuintjes. Zodat je er even uit bent, je hoofd leeg kunt maken of juist om meer te leren over tuinieren.  

En je kunt bijvoorbeeld leren over tuinieren, over wat je wanneer zaait en hoe je kunt zorgen voor de beste oogst. Maar het kan ook zijn dat je je beter gaat voelen door lekker buiten te zijn in de zon en te kijken naar het resultaat: hoe alles groei en bloeit!

Praktische zaken

  • In de lente /zomer (van april tot oktober) gaan kinderen en jongeren iedere woensdagmiddag naar de tuintjes
  • Tussendoor kun je, onder begeleiding, ook werken in de tuin
  • De tuintjes zijn van de gemeente Den Haag, daarom is er op woensdagmiddag iemand van de gemeente aanwezig.

 

Vragen of aanmelden?