Storm en spetters

pdf

Iedereen heeft thuis wel eens ruzie. Maar als de ruzies uit de hand lopen, is dat voor niemand goed en zeker niet voor uw kinderen. De kans is groot dat uw kinderen hierdoor later psychische problemen krijgen. Want het spreekwoord ‘jong geleerd, oud gedaan' is helaas vaak van toepassing: kinderen nemen een voorbeeld aan hun ouders, ook in de heftige ruzies. Storm en spetters helpt ouders en kinderen de nare ervaringen samen te verwerken.

Wat leert u bij Storm en spetters?

Samen met andere ouders werkt u aan het versterken van de band met uw kind. Want u heeft een goede relatie met uw kind nodig om de nare gebeurtenissen te verwerken en om op te voeden. U gaat bij Storm en spetters spelen met uw kind, praten met andere ouders en leren samen met uw kind een veilige toekomst op te bouwen. Zo werkt u eraan dat uw kind gezond kan opgroeien zonder zorgen en nare gedachten. Het is belangrijk dat de ruzies zijn gestopt als u begint aan de cursus.

Praktische informatie

  • Voor wie? Ouders en kinderen van 1,5 t/m 6 jaar die huiselijk geweld hebben meegemaakt. Er is een speciale groep voor peuters en een groep voor kleuters.
  • Hoe vaak? 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en één extra ouderbijeenkomst.
  • Hoeveel kost het? Niets en er is geen verwijzing nodig.
  • Is het geweld nog niet gestopt? Wij raden je om hulp in te schakelen bij het Steunpunt Huiselijk Geweld regio Den Haag: 0900 044 33 22.