SOLK-spreekuur

SOLK-spreekuur

pdf

Het SOLK-spreekuur is voor kinderen en jongeren met lichamelijk onverklaarbare klachten. Als je ziek bent, dan heeft dat vaak een reden. Je hebt last van je elleboog omdat je geblesseerd bent geraakt bij het sporten of je hebt hoofdpijn omdat je grieperig bent bijvoorbeeld. Maar bij sommige mensen kunnen dokters de oorzaak niet vinden. Dat is heel naar, want niemand lijkt je te begrijpen. Wat is er toch aan de hand?

Voor iedereen bij wie de oorzaak van de lichamelijke klachten niet door de dokters in het ziekenhuis kunnen worden gevonden, kun je je aanmelden voor het SOLK spreekuur.

Wat gebeurt er bij het SOLK-spreekuur?

Bij het SOLK-spreekuur bespreken we samen met jou en jouw ouders wat jouw klachten en kijken wij wat we voor jou kunnen doen. Bij het SOLK-spreekuur werken experts van verschillende organisaties, zodat jij altijd de zorg kunt krijgen die jij nodig hebt. Je familie en je school worden intensief betrokken bij jouw behandeling en de medisch specialist blijft op de achtergrond betrokken. 

Hoe kan het SOLK-spreekuur jou helpen?

Wij kunnen je helpen! Samen met jou kijken we naar hoe het nu gaat, zowel lichamelijk als geestelijk. Zo zorgen we ervoor dat jij je weer beter gaat voelen. Na het spreekuur komen we met een behandeladvies. De behandelingen die we jou bijvoorbeeld kunnen adviseren zijn:

Direct aanmelden

Jouw verwijzer, bijvoorbeeld de arts die je in het ziekenhuis heeft onderzocht, kan je aanmelden voor het SOLK-spreekuur via dit aanmeldformulier.

Informatie voor verwijzers

Checklist

Twijfelt u over of cliënt of patiënt geschikt is voor het SOLK-spreekuur? Volg dan bijgaande checklist en krijg antwoord op uw vraag.    

Aanmelden en contact

Heeft u een cliënt of patiënt met deze klachten? Dan kunt u hem/haar aanmelden via het aanmeldformulier SOLK.

Heeft u behoefte aan vooroverleg? Dan kunt u contact opnemen met het SOLK-spreekuur, Jacqueline Bakker, klinisch psycholoog/psychotherapeut: 088 358 8 999 of via de mail.

Heeft u specifieke vragen voor een arts of onderwijs?

Dan kunt u contact opnemen met Frederike Markus, revalidatiearts Sophia Revalidatie via 070-3593634. Of met Ben van den Broek, adjunct directeur de Piramide via 070-3666587.

Meer informatie

Vragen of aanmelden?