Scoren met ADHD

Scoren met ADHD

pdf

Je kunt je moeilijk concentreren, bent misschien vaak boos of wordt gepest op school omdat je druk bent. Als je ADHD hebt, dan kan dat erg lastig voor je zijn. Bij Scoren met ADHD leer je daarmee omgaan en ga je zien wat de positieve kanten van ADHD zijn. Jij volgt deze behandeling samen met je ouders en je leerkracht, zodat je er samen voor kunt zorgen dat het met jou, thuis én op school straks beter gaat.

Naast deze cursus kun je bij De Jutters ook terecht voor de brusjesgroep, speciaal voor broers en zussen van kinderen met ADHD. Leerkrachten kunnen ons ook altijd bellen of langskomen voor advies.

Voor wie is Scoren met ADHD?

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen Scoren met ADHD volgen. Om de behandeling tot een succes te maken, worden ouders en leerkrachten er ook bij betrokken.

Wat is Scoren met ADHD?

Scoren met ADHD bestaat uit 12 groepstrainingen voor kinderen, 6 groepstrainingen voor ouders en 1 bijeenkomst voor leerkrachten. Daarin gaan we aan de slag met: wat betekent het om ADHD te hebben? Hoe ga je er zelf goed mee om, en hoe ga je er als ouder of leerkracht goed mee om?

Wat leer ik bij Scoren met ADHD?

Je leert niet alleen wat ADHD is en wat het betekent voor jouw leven, maar je gaat ook oefenen. Hoe ga je om met de boosheid die je soms voelt? Wat doe je als je gepest wordt? En hoe gaat het je straks beter lukken om je te concentreren in de klas? Samen met andere kinderen met ADHD ga je werken aan een oplossing voor de problemen die je nu misschien ervaart. Dat doe je door te praten met elkaar en door te oefenen. Zo werk je aan jouw zelfvertrouwen en ontdek je ongetwijfeld dat er ook heel veel positieve kanten aan ADHD zitten.

Jouw ouders volgen ook trainingen samen met andere ouders. Uit onderzoek weten we namelijk dat een behandeling het beste werkt als jouw ouders en omgeving ook bij jouw behandeling worden betrokken. Zo kun je meteen toepassen wat je hebt geleerd, samen met je ouders. Jouw leerkracht volgt ook een bijeenkomst, zodat hij of zij jou in de klas ook kan helpen om aan de slag te gaan met wat je hebt geleerd bij Scoren met ADHD.

Je leert niet alleen over ADHD en hoe je ermee omgaat, maar vindt ook herkenning bij andere kinderen. Je gaat zien dat je niet de enige bent die tegen sommige dingen aanloopt. Andere kinderen kunnen jou leren hoe je met sommige situaties om kunt gaan, en jij kunt andere kinderen leren wat jij al weet.

Praktische zaken

  • Jij volgt 12 bijeenkomsten, jouw ouders 6 en jouw leerkracht 1
  • Een bijeenkomst duurt 1,5 uur
  • Je volgt Scoren met ADHD bij De Jutters in Zoetermeer
  • Jouw broers en zussen kunnen bij De Jutters ook de brusjesgroep volgen, waar ze leren over ADHD
  • Leerkrachten kunnen ons ook altijd bellen of langskomen voor advies en verder lezen over ons aanbod voor leerkrachten

Vragen of aanmelden?