Psycho-educatie

Psycho-educatie

pdf

Je hebt autisme, maar wat is dat eigenlijk precies? Of jouw diagnose is borderline, maar wat houdt dat allemaal in? Bij psycho-educatie leer je meer over wat je hebt. Wat betekent dat voor jou, voor jouw gezin, voor school?

Voor wie is psycho-educatie?

Als je net je diagnose hebt gekregen voor bijvoorbeeld autisme of borderline, dan kun je psycho-educatie volgen. Wij bieden psycho-educatie speciaal voor kinderen, jongeren en voor ouders.

Wat is psycho-educatie?

Psycho-educatie is het onderdeel van jouw behandeling waarbij je leert over wat jij precies hebt. Wat is dat precies, en wat betekent het voor jouw leven? En hoe gaan je broers, zussen en ouders ermee om? Je kunt psycho-educatie alleen krijgen, of met je ouders maar ook vaak in een groep.  En voor broers en zussen van kinderen en jongeren met ADHD en autisme is er de brusjesgroep.

Wat leer ik bij psycho-educatie?

Je leert jouw diagnose te accepteren en beter te begrijpen. Wat betekent dat voor jou en voor jouw gezin? Daarbij krijg je tips om beter met jouw diagnose om te gaan. Op school, thuis en met vrienden. Je gaat ook vaak aan de slag en doet opdrachten. Dat geldt voor jou en voor jouw ouders. Jouw ouders krijgen meer inzicht in jou en leren op die manier om zich beter in te leven en er beter mee om te gaan.

Vragen of aanmelden?