PMT

pdf

Basketballen, voetballen, turnen, fietsen of dansen. Bij de meeste therapieën ga je vooral praten, maar bij PMT ga je bewegen. Want ook door te bewegen kun je werken aan je problemen.

Voor wie is PMT?

PMT is een onderdeel van een intensieve deeltijd of klinische behandeling. Je voelt je misschien somber en heb een depressie, last van stress of angst. Je kunt PMT ook volgen als je ADHD, autisme of gedragsproblemen hebt. En voor kinderen en jongeren die iets ergs hebben meegemaakt, kan PMT ook veel betekenen. Je volgt PMT altijd als onderdeel van je behandeling bij De Jutters.

Wat is PMT?

Je gaat bij PMT samen met je therapeut allerlei lichamelijke oefeningen en opdrachten doen, om te werken aan de psychische problemen die je hebt. Je staat stil bij wat je ervaart en praat over wat je dwars zit. Het kan zijn dat je gaat bewegen door te fietsen, dansen, basketballen of turnen bijvoorbeeld. Ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en kijken naar je lichaamshouding kunnen ook onderdeel zijn van PMT.

Deze therapie wordt in groepen en individueel gegeven. PMT is de afkorting voor psychomotorische therapie (ook wel psychomotore therapie genoemd). Er is ook een soort PMT waarbij je altijd gaat rennen: running therapy.

Wat leer ik bij PMT?

Door met je lichaam bezig te zijn, zul je zien dat je ook in je hoofd rustiger wordt. Je gaat niet alleen bewegen, maar ook leren om makkelijker te ontspannen, een betere lichaamshouding te krijgen of rustiger te ademhalen. Daarnaast kun je bij PMT veel leren over hoe jij reageert op de opdrachten die je krijgt, hoe je met andere mensen omgaat en hoe je naar jezelf kijkt.

Praktische zaken

  • Je volgt PMT 1 keer per week, of vaker, als dat nodig is
  • PMT bestaat uit 8 tot 12 bijeenkomsten
  • Je kunt PMT zowel individueel als in een groep volgen
  • Een groep bestaat uit maximaal 8 jongeren

Vragen of aanmelden?