Plezier op school

pdf

Ga je volgend schooljaar naar de middelbare school? Dat is natuurlijk spannend. Voor sommige kinderen is die stap extra spannend, omdat ze bijvoorbeeld erg verlegen zijn, gepest werden op de basisschool of het moeilijk vinden om zichzelf altijd te beheersen. Plezier op school helpt jou om een zelfverzekerde start te maken op je nieuwe school.

Voor wie is Plezier op school?

Plezier op school is voor alle groep-8-leerlingen die volgend jaar naar de brugklas gaan en die dat behoorlijk spannend vinden. Misschien ben je gepest op de basisschool en ben je bang dat dit weer gaat gebeuren straks. Of ben je verlegen en angstig of reageer je soms juist heel fel op andere mensen. De Plezier op School training kan jou helpen ter voorbereiding op de spannende stap naar de middelbare school. Bij de afdeling Preventie kun je aan deze training gratis en zonder verwijzing deelnemen.

Wat is Plezier op school?

Je gaat naar een nieuwe school en dat betekent ook: een nieuwe start. Dit is een goed moment om te leren om bijvoorbeeld makkelijker contact maken of beter voor jezelf op te komen. Zo kun je fris beginnen in het nieuwe schooljaar en de dingen die misschien niet zo goed gingen op de basisschool, achter je laten. Daarom volg je Plezier op school ook altijd in de zomervakantie, vlak voor je naar school gaat. 

Wat leer ik bij Plezier op school?

Zelfverzekerd starten op je nieuwe school. Daar ga je samen met andere kinderen en jongeren aan werken bij Plezier op school. Je leert allerlei sociale vaardigheden of frist die op, als je al eens eerder een sociale vaardigheidstraining hebt gevolgd. Je leert bijvoorbeeld makkelijk contact maken, voor jezelf opkomen, omgaan met spanning of jezelf beheersen als je boos bent. Dat leer je door erover te praten maar ook door veel te doen, te oefenen dus.

Praktische zaken

  • Je volgt Plezier op school in twee dagen tijdens de laatste week van de zomervakantie
  • Plezier op school is altijd in een groep met maximaal 8 deelnemers
  • De training vindt plaats op een Jutters-locatie in het centrum van Den Haag
  • Je kan je zonder verwijzing inschrijven voor een preventietraining Plezier op school
  • Heb je na Plezier op school toch nog wat meer hulp nodig? Wij helpen je de beste zorg te vinden.