pdf

U vindt het lastig als uw baby maar blijft huilen. Of u bent soms zo moe dat uw kindje u te veel is. Ouder worden is lang niet altijd makkelijk. En dan moet u daarnaast ook nog goed voor uzelf zorgen. De ouder-baby-interventie helpt ouders met spanning of stressklachten en/of psychische klachten of een verslaving. Want uw klachten kunnen invloed hebben op de relatie met uw kind.

"Ik merk dat ik meer contact krijg met mijn kind, als ik met een hogere stem praat, dit doet mij goed."

"Ook al voel ik geen band met mijn kind, ik weet nu waar ik op kan letten in het contact met mijn kind. Het contact met mijn kind is beter geworden. Ik voel mij minder schuldig."

Wat leert u bij de ouder-baby-interventie?

We komen bij u op bezoek om met u te praten. Samen gaan we kijken hoe het gaat bij u thuis. We leren u het contact tussen u en uw kind te verbeteren, zodat u (weer) meer plezier krijgt in het contact. Daarmee vergroten we de kans dat uw kind zich gezond ontwikkelt.

Ouders geven aan dat zij door de interventie meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat het contact met hun baby is verbeterd.

"Er valt letterlijk een last van mijn schouders na deze eerste bespreking omdat ik dacht dat ik niets goed deed, ik ben opgelucht."

"Ik kan het nu ook echt voelen dat ik het goed doe."

Praktische informatie

  • Voor wie? Vaders en moeders met psychische klachten of een verslaving van kinderen tot 12 maanden.
  • Hoe vaak? 8 tot 10 huisbezoeken van 1 uur.
  • Hoeveel kost het? Niets en u heeft geen verwijzing nodig.
  • Waar? In Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer.

Het kan zijn dat we video-opnamen van u en uw baby maken. Dit doen we altijd in overleg met u. Deze opnames gebruiken we alleen voor de behandeling. We weten uit wetenschappelijk onderzoek dat de moeder-baby-interventie effect heeft.