Non violent resistance NVR

pdf

Wanneer uw kind gedragsproblemen heeft, is het vaak moeilijk om te begrijpen waar dit gedrag vandaan komt. Zo zijn er kinderen met woede-uitbarstingen of kinderen die schelden, liegen, niet naar school gaan, stelen, chanteren, dreigen, drugs gebruiken, provoceren en/of geweld gebruiken.

Het is moeilijk om te zien of dat gedrag te maken heeft met de verstandelijke beperking van het kind, de psychiatrische problemen en/of de manier waarop de opvoeders en het kind met elkaar omgaan. Gelukkig hoef je dat ook niet te weten om er toch wat tegen te kunnen doen.

Uw kind heeft naast zijn verstandelijke beperking ook gedragsproblemen. Soms kan het gedrag van uw kind zo ernstig zijn dat u niet meer op een prettige manier met elkaar in huis kunt wonen. Soms weet u niet meer hoe u het ongewenste gedrag van uw kind kan stoppen en voelt u zich machteloos.

De methodiek van non violent resistant (NVR), ook geweldloos verzet genoemd gaat ervan uit dat het niet uitmaakt waar het gedrag vandaan komt, maar richt zich op het sterker en minder machteloos maken van de opvoeders. De opvoeders leren zich te verzetten tegen het ongewenste gedrag zonder dat er ruzie van komt. Het doel van de methode is dat de relatie tussen de opvoeders en het kind verbetert.

Deze behandeling wordt aangeboden door het behandelcentrum De Banjaard.

Wat leert u bij non violent resistant (NVR)?

Deze methodiek richt zich op u als opvoeder. U heeft alleen controle over uw eigen gedrag, niet over dat van uw kind. Daarom begint u met het veranderen van uw eigen gedrag door:

  • Niet meer te reageren met toegeven of ‘terugvechten'
  • Zelf rustig te blijven en op een ander moment op de situatie terug te komen
  • Te reageren vanuit kracht in plaats van macht.

U kunt de cirkel doorbreken zonder dreigen of boos worden én zonder uw kind zijn zin te geven. U laat zien dat u er voor uw kind bent en graag wilt dat de relatie weer beter wordt.

Vragen of aanmelden?

Wij zijn elke werkdag open van 08:00 uur tot 17:00 uur.
Mailen Aanmelden