Minder Boos preventie

pdf

Je hebt vaak het idee dat kinderen gemeen tegen je doen en daarom kun je erg boos reageren. Soms heb je het idee dat andere kinderen je niet begrijpen en vind je dat je overal de schuld van krijgt. Je hebt op school vaak ruzie of je krijgt straf op school of thuis vanwege je boosheid. Je vindt het lastig om rustig te reageren. Je baalt hiervan. De groepstraining Minder Boos is bedoeld voor kinderen met gedragsproblemen thuis en/of op school.

Wat leer je tijdens de training Minder Boos?

Samen met andere deelnemers aan de training ga je werken aan je boosheid. Je leert herkennen bij jezelf wanneer jij boos wordt en je leert hoe je op een goede manier kunt reageren op lastige situaties. Je krijgt een eigen werkboekje en maakt wekelijks thuisopdrachten samen met jouw ouders.

Praktische informatie

  • Voor wie? Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
  • Hoe vaak? 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.
  • Waar? In het centrum van Den Haag.
  • Hoeveel kost het? Niets.
  • Er is geen verwijzing nodig.

Let op: de Minder Boos training geven we ook aan kinderen met een gedragsstoornis, meer informatie lees je op deze pagina.

Ervaringen na Minder Boos

"De woedethermometer hangt op de koelkast. We gebruiken 'm om elkaar te laten zien hoe boos we zijn. Daardoor escaleert het minder snel." (moeder)

"Boos worden helpt eigenlijk helemaal niet zo. Soms lost het een ruzie op. Maar als je vaker boos wordt, vinden kinderen je niet meer zo aardig en krijg je eerder straf van de juf of je ouders. Ik vind het fijner om nu minder vaak boos te zijn." (Luca, 9 jaar)

Vragen of aanmelden?