Ik ben speciaal

pdf

Je weet sinds kort dat je autisme hebt. Wat betekent dat precies voor jou, op school en thuis? En wat is autisme precies? Op alle vragen die je nu misschien hebt, krijg je bij Ik ben speciaal antwoord. Ik ben speciaal is psycho-educatie speciaal voor kinderen met autisme.

Voor wie is Ik ben speciaal?

Kinderen en jongeren vanaf 9 jaar met autisme (bijvoorbeeld PDD-NOS, Stoornis van Asperger of de Autistische stoornis) kunnen Ik ben speciaal volgen.

Wat is Ik ben speciaal?

Ik ben speciaal is een vorm van psycho-educatie. Dat wil zeggen dat het een behandeling is waarbij je leert over wat je hebt. Je voert daarvoor gesprekken met je behandelaar en gaat aan de slag in je persoonlijke werkboek. Je doet kleine oefeningen en gaat lezen uit het werkboek, altijd samen met je behandelaar. Thuis lees je ook nog verder in het boek, samen met je ouders.

Wat leer ik bij Ik ben speciaal?

Je leert wat autisme is, wat het voor jou betekent en hoe je ermee om kunt gaan. Wil je nog meer weten? Je kunt ook altijd je vragen stellen aan je behandelaar. We zien bij de kinderen en jongeren die Ik ben speciaal hebben gevolgd, dat zij veel hebben aan kennis over autisme. Want door er meer over te weten, word je ook zekerder van jezelf en dat geeft vertrouwen.

Praktische zaken

  • Ik ben speciaal bestaat uit gemiddeld 10 bijeenkomsten, soms meer en soms minder, afhankelijk van wat je nodig hebt
  • Een afspraak met je behandelaar duurt 45 minuten
  • Je volgt Ik ben speciaal bij De Jutters
  • Tussen de afspraken met je behandelaar werk je thuis, samen met je ouders, ook uit het werkboek

Vragen of aanmelding?