Haagse Maatjes

pdf

Als je niet lekker in je vel zit, je jezelf niet mooi vindt, je je alleen voelt, of als je gepest wordt omdat je overgewicht hebt kan je daar veel last van hebben. Je bent niet alleen. Eén op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. Wij kunnen je helpen om er voor te zorgen dat jij je weer lekker voelt en fitter wordt.

De Haagse Maatjes is een groepstraining waarbij kinderen en jongeren van 8-18 jaar met overgewicht of obesitas samen met hun ouders gaan werken aan een gezonde leefstijl. Een diëtist vertelt jou en je ouders meer over gezonde voeding, de beweegcoach gaat met jullie sporten en de psycholoog en preventietrainer begeleiden jou en jouw ouders om jullie leefstijl gezonder te maken en te houden. Samen zorgen we ervoor dat je je weer fit voelt, leert opkomen voor jezelf en je weer trots wordt op jezelf. We werken daarbij nauw samen met de kinderartsen van het Juliana Kinderziekenhuis. Daarnaast kunnen gezinnen extra hulp krijgen voor- tijdens en/of na de groepstraining vanuit de organisatie Haagse Wijk en Woonzorg

Wat leer ik bij de Haagse maatjes?

Je leert bij de Haagse Maatjes hoe je gezond kunt leven, meer zelfvertrouwen krijgt en goed kunt opkomen voor jezelf. Dat doe je door te leren wat gezond eten is en door met de beweegcoach te ontdekken welke sport en beweging bij jou past. Maar ook door te praten over hoe het met je gaat en samen oefeningen te doen om je zelfvertrouwen te vergroten en op te leren komen voor jezelf. Je ontmoet kinderen en jongeren die ook overgewicht hebben. Je kunt elkaar steunen op moeilijke momenten en vindt herkenning bij elkaar.

Wat leren je ouders bij de Haagse Maatjes?

Ook je ouders volgen een groep, de oudergroep. Daar ontmoeten zij ouders van kinderen en jongeren die ook overgewicht hebben. Samen gaan ze aan de slag met vragen en oefeningen over opvoeden, gezond eten en bewegen.

Praktische informatie en aanmelden

  • Kindgroep van 8 tot en met 12 jaar en hun ouders, jongerengroep van 13 tot 18 jaar en hun ouders.
  • Hoe vaak? Zowel de oudergroep als de kindgroep bestaat uit 6 bijeenkomsten.
  • Hoeveel kost het? Niets en een verwijzing van de huisarts is niet nodig.