Gevoelenstraining

pdf

Vind je het lastig om met je gevoel om te gaan? Begrijp je soms niet goed wat andere kinderen bedoelen? Of denk je wel eens dat niemand je begrijpt? Wij kunnen jou helpen!

Voor wie is de Gevoelenstraining?

Als je tussen de 9 en 12 jaar bent en het moeilijk vindt om met je emoties om te gaan, kan je de Gevoelenstraining volgen. Je vindt het misschien moeilijk om op een goede manier met je boosheid, verdriet of angst om te gaan. Iedereen vindt dat wel eens moeilijk, maar voor sommige kinderen is dit extra lastig. Het kan zijn dat dat komt doordat je autisme of ADHD hebt, of allebei.

Wat is de Gevoelenstraining?

De Gevoelenstraining is een training waar je leert om je emoties te zien en die bij anderen te herkennen. Emoties zijn bijvoorbeeld verdriet, boosheid of teleurstelling. Bij de Gevoelenstraining ga je samen met andere kinderen theorie leren en nieuwe en lastige situaties oefenen.

Wat leer ik bij de Gevoelenstraining?

Bij de Gevoelenstraining leer je samen met andere kinderen en een deskundige trainer:

  • Jouw gevoelens en die bij andere mensen herkennen (gevoel herkennen)
  • Jouw gevoelens zien en accepteren (gevoel erkennen)
  • Jouw gevoelens beter begrijpen zodat je leert zien wanneer je een beetje boos bent en wanneer heel erg bijvoorbeeld (gevoel differentiëren)
  • Goed omgaan met je gevoelens, en zo steeds meer controle krijgen op bijvoorbeeld je verdriet of boosheid (gevoel reguleren)

En wat leren jouw ouders?

Voor je ouders zijn er aparte bijeenkomsten, zodat zij op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij de Gevoelenstraining. Ze leren ook hoe ze jou het beste kunnen helpen, zodat je er samen voor kunt zorgen dat het thuis ook beter gaat.

Als je de Gevoelenstraining volgt, dan krijg je ook altijd Intensieve ambulante gezinsbegeleiding (IAG). Dat betekent dat we ook bij jou thuis en op jouw school op bezoek komen. Zo leer je alles wat je bij de Gevoelenstraining hebt geleerd, samen met jouw ouders en leraar ook thuis en op school gebruiken. Hoe vaak en hoe lang jullie IAG krijgen, hangt af van wat jullie nodig hebben.

Praktische zaken

  • Je volgt de Gevoelenstraining in een groep van 4 tot 7 kinderen met de leeftijd van 9 tot 12 jaar
  • Er is iedere week een bijeenkomst
  • Een bijeenkomst duurt 3 uur
  • De Gevoelenstraining duurt ongeveer 16 weken
  • Voor jouw ouders en leerkracht zijn er 3 bijeenkomsten (in het begin, het midden en aan het einde)
  • Voor de Gevoelenstraining kom je naar De Jutters toe, Dr. van Welylaan 2.

Vragen of aanmelden?