Floorplay

pdf

Uw kind heeft een ontwikkelingsachterstand of maakt weinig contact. Hoe gaat u daar als ouder goed mee om? Wat kunt u doen om dit te verbeteren? De interactieve behandeling FloorPlay helpt u om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren.

Voor wie is FloorPlay?

FloorPlay is voor ouders en kinderen van 0 tot 7 jaar die het lastig vinden om contact te maken met hun ouders of met andere kinderen, bijvoorbeeld omdat ze autisme of een ontwikkelingsachterstand hebben.

Wat is FloorPlay?

U volgt FloorPlay samen met uw kind. De behandeling helpt u om uw kind beter te leren kennen en zo letterlijk en figuurlijk steeds beter in te kunnen spelen op het karakter en de interesses van uw kind.

Wat leren mijn kind en ik bij FloorPlay?

Spelen met uw kind. Dat gaat u doen bij FloorPlay. Zo leert u de ontwikkeling van uw kind stimuleren en beter contact maken met uw kind. Hoe werkt het precies? U speelt met uw kind en volgt hem of haar tijdens het spelen. U treedt dus in de voetsporen van uw kind en ziet zo wat uw kind interesseert. En zo gaat u samen werken: de ene keer gaat u met uw kind mee en de andere keer een dwarsligger. Een voorbeeld van een spelsituatie in FloorPlay: uw dochter gaat helemaal op in het spel met een speelgoedpaardje, zij gaat niet in op uw uitnodiging om uw paardje met haar paardje te laten praten en begint in de richting van de deur te bewegen. In die situatie daagt het blokkeren van de deur door u en uw paardje het kind uit om te onderhandelen met gebaren of woorden en zo een communicatie in te zetten. (Bron: Rino)

Praktische zaken

  • De bijeenkomsten zijn in het begin wekelijks en later minder frequent
  • Een bijeenkomst duurt 1 uur
  • Hoe vaak u FloorPlay volgt, is afhankelijk van hoe lang het nodig is
  • Tijdens een aantal FloorPlay-bijeenkomsten maken we ook opnames van u en uw kind. Deze opnames worden alleen gebruikt voor de behandeling.
  • U volgt FloorPlay bij De Jutters, op onze locatie in Gouda of Den Haag

Meer weten?

Lees verder over FloorPlay. Of neem gerust contact met ons op.

Vragen of aanmelden?