EQUIP

pdf

Als je in contact bent geweest met de politie, dan wil je natuurlijk dat dat niet nog een keer gebeurt. Hoe kun je dat voorkomen? Wat gaat er mis en hoe kun je dat verbeteren? Bij EQUIP ga je er samen met andere jongeren werken aan een betere toekomst zonder criminaliteit.

Voor wie is EQUIP?

Jongeren tussen de 12 en 23 jaar die een delict misdaad hebben gepleegd kunnen EQUIP volgen.

Wat is EQUIP?

EQUIP is een groepstraining waarbij gaat praten over jezelf en gaat oefenen. In welke situaties kom jij in de problemen? Wat gebeurt er dan? Je volgt EQUIP altijd samen met andere jongeren, zodat je van elkaar kunt leren, elkaar kunt helpen en kunt leren omgaan met groepsdruk. De training komt oorspronkelijk uit de VS en heeft ervoor gezorgd dat steeds minder jongeren opnieuw crimineel gedrag vertonen.

Wat leer ik bij EQUIP?

Je leert goed omgaan met kwaadheid, je inleven in andere mensen en staat stil bij welke omgangsvormen voor jou goed zijn. Zo leer je verantwoordelijkheden nemen voor jezelf. We hebben het daarbij over denkfouten en probleemnamen. Denkfouten zijn bepaalde gedachtes of overtuigingen waardoor je in de problemen kunt komen. Probleemnamen zijn dingen die je doet waardoor je in de problemen kunt komen. Door met z'n allen deze woorden te gebruiken, is het gemakkelijker om hierover te praten en weet iedereen in de groep waar je het over hebt. Het belangrijkste van EQUIP is dat je samen met je groepsgenoten aan je problemen gaat werken en over je problemen gaat discussiëren.

Praktische zaken

  • Er is iedere week een bijeenkomst
  • Een bijeenkomst duur 1,5 uur per keer
  • Je volgt EQUIP meestal in de middag of de avond
  • De training bestaat uit 20 bijeenkomsten
  • Als het nodig is kan de training worden verlengd, en het kan ook zijn dat het eerder stopt als jij voldoende hebt geleerd
  • Halverwege de training doen we een tussenevaluatie om te kijken hoe het gaat
  • Je komt voor EQUIP naar De Jutters, aan de Carel Reinierszkade in Den Haag

Meer weten?

Wil je meer weten? Je kunt altijd contact met ons opnemen. EQUIP wordt gegeven bij Het Palmhuis, voor forensische psychiatrie.

Vragen of aanmelden?