Doepressie

pdf

Je voelt je rot en alleen. Hebt geen zin in een nieuwe dag en soms zie je het leven zelfs niet meer zitten. Als je een lange tijd erg somber bent kan het zijn dat je een depressie hebt. Doepressie is een behandeling die jou kan helpen. Je kunt Doepressie deels online en deels bij jouw behandelaar bij De Jutters volgen.

Voor wie is Doepressie?

Doepressie is voor jongeren van 12 tot 18 jaar die zich erg somber voelen of depressief zijn.

Ga je Doepressie ook online volgen? Dan is dit je beginscherm. Je kunt vanaf hier doorklikken naar de tips, tests en oefeningen.

Wat is Doepressie?

Deze behandeling helpt jou om te werken aan je negatieve stemming. Je volgt Doepressie individueel of samen met jongeren die zich net zo voelen als jij. We weten uit onderzoek en ervaring dat Doepressie werkt: de meeste jongeren voelen zich na de cursus beter.

Wat leer ik bij Doepressie?

Hoe komt het toch dat je je zo somber voelt? Daar ga je achterkomen bij Doepressie. Je leert goed te letten op je gevoel, gedachten en gedrag. Je zult zien dat er bepaalde gedachten achter jouw gevoel schuilen, en dat jouw gevoel je gedachten beïnvloedt. Misschien vind je het bijvoorbeeld moeilijk om goed om te gaan met anderen, of vind je het lastig om voor jezelf op te komen. Door te leren wat je precies denkt, voelt en doet, kun je je negatieve gedachten leren controleren en omzetten in helpende gedachten. Zo ga je je weer beter voelen en krijg je steeds meer plezier in de dingen die je doet.

De negatieve spiraal, uitgelegd in de e-healthmodule van Doepressie.

Praktische zaken

  • Je kunt Doepressie deels online en deels bij jouw behandelaar bij De Jutters volgen
  • Individueel of in een groep: je kunt Doepressie volgen op een manier die bij jou past
  • Doepressie bestaat uit 12 bijeenkomsten
  • Een individuele bijeenkomst duurt 45 minuten en een groepsbijeenkomst 1,5 uur
  • Thuis ga je ook aan de slag en online oefeningen doen

Meer weten?

Lees verder over Doepressie.
Of bekijk de website van de bouwers van de online versie van Doepressie: Jouw Omgeving.

Vragen of aanmelden?