Brusjesgroep

pdf

Broertje + zusje = brusje. In de brusjesgroepen krijg jij informatie over de diagnose autisme of ADHD die bij jouw broer of zus gesteld is. Wat is autisme of ADHD precies? Hoe ga je daar als broer of zus goed mee om? En hoe kun je voor jezelf opkomen? Daar gaan we mee aan de slag bij de brusjesgroep.

Voor wie is de brusjesgroep?

Als jouw broer(tje) of zus(je) ADHD of autisme heeft, kun jij de brusjesgroep volgen. Er is een groep voor broers en zussen die op de basisschool zitten en een groep voor broers en zussen die op de middelbare school zitten.  

Wat is de brusjesgroep?

De brusjesgroep bestaat uit allemaal kinderen die het soms best lastig vinden dat hun broer of zus ‘anders' is. Jullie gaan samen praten en tips uitwisselen over hoe je zo goed mogelijk kunt omgaan met de klachten van jouw broer of zus. Daar leer je van, en het is fijn voor jou om herkenning te vinden bij broers en zussen die met dezelfde vragen zitten als jij.

De brusjesgroep is een vorm van psycho-educatie.

Wat leer ik bij de brusjesgroep?

Wat is ADHD of wat is autisme? Wat moet je doen als je vindt dat je broer of zus meer aandacht krijgt dan jij? Hoe ga je om met de boosheid of andere emoties van je broer of zus? Dat zijn vragen die aan de orde kunnen komen bij de brusjesgroep. Je gaat niet alleen praten, maar ook spelen en leuke dingen doen. 

Praktische zaken

  • Een bijeenkomst duurt 75 minuten
  • De brusjesgroep bestaat uit 6 bijeenkomsten
  • Je ouders worden op de hoogte gehouden over de brusjesgroep, bijvoorbeeld tijdens een ouderbijeenkomst of met een brief of mail
  • Je volgt de brusjesgroep bij De Jutters, op onze locatie in Zoetermeer

Vragen of aanmelden?