Banjaard behandeling op school

pdf

Op school krijg je met veel verschillende klasgenoten, leerkrachten en lessen te maken. Soms lukken dingen niet zoals jij het zou willen op school of thuis. Hoe je hier mee om kunt gaan, leer je bij De Banjaard.

Op een aantal basisscholen in Gouda biedt De Banjaard intensieve ambulante hulp. Sociotherapeuten en andere behandelaren komen op de scholen, waar zij kinderen behandelen. Het grote voordeel hiervan is dat kinderen in hun eigen, vertrouwde schoolomgeving kunnen blijven en dat de behandeling van de problematiek geboden wordt op de plaats waar die zich voordoet. Interne begeleiders en leerkrachten worden zoveel mogelijk betrokken bij en ondersteund in de omgang met het gedrag van de kinderen die in behandeling zijn. Ook een aantal individuele therapieën wordt op de scholen aangeboden.

Deze behandeling wordt aangeboden door het behandelcentrum De Banjaard.

 Het zorgaanbod van De Banjaard

Wij onderzoeken en behandelen kinderen met verschillende problemen. We kijken naar psychische en lichamelijke oorzaken, omdat er verschillende aanleidingen voor problemen kunnen zijn. Ook kijken wij hoe het op school en thuis gaat. We vinden het belangrijk om het gezin bij de behandeling van te betrekken. Daarbij geven wij advies en ondersteuning, zodat we het kind zo goed mogelijk kunnen helpen. We gaan uit van de mogelijkheden en kansen van het kind. Bekijk het volledige zorgaanbod van De Banjaard.

Locaties De Banjaard

Den Haag - (dag)Kliniek en ondersteuning - Dr. van Welylaan 2 | 088 358 8 999
Gouda - Polikliniek en deeltijdbehandeling op scholen - Noothoven van Goorstraat 11d | 088 358 8 210
Zoetermeer - Polikliniek - Denemarkenlaan 2 | 088 358 8 99

Faxnummer: 088 358 8 399

Aanmelden bij De Banjaard

Alleen verwijzers kunnen kinderen of jongeren verwijzen naar De Banjaard. U kunt bij De Banjaard aanmelden via het aanmeldformulier. Meer informatie over aanmelden leest u hier.

We bieden telefonisch spreekuur voor verwijzers van maandag tm donderdag van 12.00 tot 12.30 uur via telefoonnummer: 088 358 8 040.

Vragen of aanmelden?

Wij zijn elke werkdag open van 08:00 uur tot 17:00 uur.
Mailen Aanmelden