Albatros is er voor jongeren van 16 tot 23 jaar met angst, depressie, trauma en persoonlijkheidsstoornissen zoals borderline. Zij zijn vastgelopen in hun ontwikkeling en daardoor gaat het bijvoorbeeld thuis en op school niet goed.

Wat leer je bij Albatros?

Heb je het gevoel dat je op meerdere vlakken van je leven zo vast loopt dat andere vormen van hulp niet voldoende zijn? Je leert bij Albatros op een andere manier met je emoties om te gaan, samen met andere jongeren. Hierdoor leer je jezelf en anderen beter te begrijpen.

Bij Albatros volg je ongeveer 9 maanden intensieve behandeling. Tijdens deze behandeling kom je overdag naar Albatros, woon je er tijdelijk of woon jewoon je op de Riouwstraat bij Stichting Anton Constandse. Dit is afhankelijk van jouw situatie. De behandeling helpt jou om een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden. Dat doe je door te leren mentaliseren bij Mentaliseren bevorderende therapie (MBT), een vorm van (dag)klinische groepspsychotherapie.

Welke behandelingen ga je volgen?

Bij Albatros ga je in ieder geval MBT volgen. Daarnaast kan het zijn dat je (een aantal van) deze behandelingen gaat volgen:

Je ouders worden ook betrokken bij jouw behandeling bij Albatros. Zij volgen bijvoorbeeld speciale ouderbijeenkomsten en krijgen ouderbegeleiding. Kijk voor meer informatie op de website van de Albatros.

Esmee (19) is groepsoudste bij Albatros

Als ze zo door was gegaan, dan had ze nu op straat geleefd, vertelt Esmee (19). Ze is groepsoudste bij Albatros. "We motiveren elkaar, ook als we ons slecht voelen. Dat betekent: we trekken je gewoon met z'n allen van de bank en gaan samen een rondje lopen." Lees het volledige verhaal van Esmee.

Wie werken er bij Albatros?

Ons team bestaat uit ongeveer 10 sociotherapeuten, twee groepstherapeuten, een psychotherapeut in opleiding, een psychiater, een psychomotore therapeut, een beeldend therapeut, een psychodramatherapeut, een ouderbegeleider, een systeemtherapeut, een coordinator, een afdelingsmanager behandelzaken en secretariële ondersteuning.

Praktische zaken

  • We hebben 21 plaatsen voor jongeren, klinisch en deeltijd.
  • Jongeren uit heel Nederland kunnen aangemeld worden, als familie bereid is te reizen om deel te nemen aan de behandeling. Het over grote deel van de aangemelde clienten komen uit regio Haaglanden en vervolgen na beeindiging van behandeling op de Albatros, hun behandeling ambulant bij De Jutters.
  • Je vindt Albatros in Den Haag, aan de Dr. van Welylaan.

Vragen of een afspraak maken? Vragen of een afspraak maken?