pdf

Albatros is er voor jongeren van 16 tot 23 jaar met angst, depressie, trauma en persoonlijkheidsstoornissen zoals borderline. Zij zijn vastgelopen in hun ontwikkeling en daardoor gaat het bijvoorbeeld thuis en op school niet goed.

Wat leer je bij Albatros?

Heb je het gevoel dat je op meerdere vlakken van je leven zo vast loopt dat andere vormen van hulp niet voldoende zijn? Je leert bij Albatros op een andere manier met je emoties om te gaan, samen met andere jongeren. Hierdoor leer je jezelf en anderen beter te begrijpen.

Bij Albatros volg je ongeveer 9 maanden intensieve behandeling. Tijdens deze behandeling kom je overdag naar Albatros, woon je er tijdelijk of woon jewoon je op de Riouwstraat bij Stichting Anton Constandse. Dit is afhankelijk van jouw situatie. De behandeling helpt jou om een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden. Dat doe je door te leren mentaliseren bij Mentaliseren bevorderende therapie (MBT), een vorm van (dag)klinische groepspsychotherapie. Lees de ervaringsverhalen van een jongere en een moeder.

Welke behandelingen ga je volgen?

Bij Albatros ga je in ieder geval MBT volgen. Daarnaast kan het zijn dat je (een aantal van) deze behandelingen gaat volgen:

Je ouders worden ook betrokken bij jouw behandeling bij Albatros. Zij volgen bijvoorbeeld speciale ouderbijeenkomsten en krijgen ouderbegeleiding.

Trajectbegeleiding

Op de Albatros vinden we het belangrijk dat je naast je therapie ook aandacht besteed aan school, (vrijwilligers)werk en sport en hobby’s. Ontspanning, contact houden met de wereld buiten de Albatros en ontdekken wat bij je past, een weg uitstippelen waar je ook na je behandeling op verder kan gaan. Dat is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Misschien ben je gestopt met school, afgehaakt bij de sportschool of weet je gewoon nog niet wat jij nou werkelijk leuk vind en weet je niet hoe je de draad weer op kan pakken. De trajectbegeleider kan je hierbij ondersteunen. Ook voor vragen op gebied van (beschermd) wonen, regelzaken als je 18 wordt en financiën kun je bij hem/haar terecht.

Wie werken er bij Albatros?

Ons team bestaat uit ongeveer 10 sociotherapeuten, twee groepstherapeuten, een psychotherapeut in opleiding, een psychiater, een psychomotore therapeut, een beeldend therapeut, een psychodramatherapeut, een ouderbegeleider, een systeemtherapeut, een coordinator, een afdelingsmanager behandelzaken en secretariële ondersteuning.

Praktische zaken

  • We hebben 21 plaatsen voor jongeren, klinisch en deeltijd.
  • Jongeren uit heel Nederland kunnen aangemeld worden, als familie bereid is te reizen om deel te nemen aan de behandeling. Het over grote deel van de aangemelde clienten komen uit regio Haaglanden en vervolgen na beeindiging van behandeling op de Albatros, hun behandeling ambulant bij De Jutters.
  • Je vindt Albatros in Den Haag, aan de Dr. van Welylaan.

Binnenkijken bij de Albatros

 

 

Vragen of een afspraak maken? Vragen of een afspraak maken?