Begeleiding en nazorg

pdf

Als je in behandeling bent bij De Jutters, dan kun je ook begeleiding krijgen bij praktische zaken. Hoe regel je een bijbaan? Wat wil je studeren? En waar kun je wonen? Wij staan klaar om jou hierbij te helpen. Zo werken we er samen aan dat jij een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden. We noemen deze hulp trajectbegeleiding.

School

Als het niet lukt om op een gewone school te leren, kan je soms voor een tijdje naar bijzonder onderwijs. In de regio Haaglanden zijn er verschillende scholen voor kinderen en jongeren met psychische problemen. Je hebt voor deze scholen wel een cluster 4-indicatie nodig.

Basisschool

De Strandwacht, verbonden aan het Pedologisch Instituut, is een PI-school voor kinderen met psychiatrische en gedragsproblemen. Het onderwijs is speciaal op maat omdat je door je problemen bijzondere aandacht en begeleiding nodig hebt. De Strandwacht heeft ook een school op het terrein van De Jutters. Hier kan je naar school als je op een van de afdelingen van De Jutters in behandeling bent. Er wordt op de school rekening gehouden met je zorgvraag en behandeling.

Voortgezet onderwijs

Het Pleysier College verzorgt onderwijs op maat aan speciale leerlingen van 12 tot en met 19 jaar met psychiatrische en gedragsproblemen. De locatie Zefier is op het terrein van De Jutters. Hier kan je naar school als op een van de afdelingen van  bij De Jutters in behandeling bent. Er wordt rekening gehouden met je zorgvraag en behandeling. De Aloysius Stichting Onderwijs Jeugdzorg verzorgt onderwijs voor jongeren die in behandeling zijn bij Het Palmhuis om je IVIO certificaten te halen.

Thuis

Als je er af en toe even uit wil, zijn er verschillende vrijwilligersorganisaties die een maatje voor je zoeken, iemand die af en toe iets leuks met je gaat doen of iets met je broertje of zusje gaat doen zodat je ouders alle aandacht voor jou hebben. Je kan je aanmelden bij Vitales of Vrijwillige Thuishulp Den Haag van VTV.

Wonen

Als je problemen hebt waar je woont of je niet meer thuis kan of wil wonen dan kan stichting Luna je helpen met het zoeken van een woning. Met een indicatie kunnen Anton Constandse of Limor je helpen. Je kan begeleiding krijgen bij thuis wonen of je kan een plaats krijgen in een woonvoorziening zoals begeleid of beschermd wonen. Trajectbegeleiding kan je hierbij helpen.

De nieuwe, gratis app Kwikstart kan je ondersteunen bij op jezelf wonen. Welke verzekering heb je nodig? Hoe vraag je studiefinanciering aan? En hoe beheer je je geld op een verstandige manier? Kwikstart helpt je overzicht te maken en houden. De Kwikstart app kan je downloaden via iTunes voor je Apple iPhone of iPad of via de Google store voor je Android-telefoon of -tablet.

Werk

Ben je op zoek naar werk? Onze trajectbegeleiders kunnen je helpen. Er zijn verschillende plekken waar ze extra aandacht besteden aan werken met jongeren met psychische problemen. Op sommige plekken verdien je gewoon, soms een beetje en soms ga je er gewoon naar toe om wat te doen.

Ben je op zoek naar een betaalde baan? Ja kan via het UWV terecht bij Track van Reakt die je begeleiden naar een betaalde baan. Flextensie kan je helpen met het zoeken naar werk als je een bijstandsuitkering hebt.

Hieronder de werkplekken die we kennen, als jij er meer kent dan horen we het graag en vullen we de lijst aan:

  • In de zomer werken clienten graag bij Drievliet of in een strandtent
  • Veganistisch restaurant Water en brood op de Hellingweg 127 in Scheveningen (070 399 74 55)
  • Zorgboerderij Au Boulot op Hoeve Bouwlust in Maasland biedt dagbegeleiding voor jongeren met autisme
  • Groencentrum Klein Westland via Connect van de Reaktgroep
  • Pluk stadsboerderij in Den Haag
  • Mens en tuin in Den Haag

Verder lezen

Vragen of afspraak maken?

Wij zijn elke werkdag open van 08:00 uur tot 17:00 uur
Mailen Aanmelden