Hoe wij helpen

Hoe wij helpen

pdf

Je bent in behandeling bij De Jutters. Wat betekent dat? Wat kun je van De Jutters verwachten en wat verwachten wij van jou? We leggen het je graag verder uit.

Wat doet De Jutters?

De Jutters onderzoekt en behandelt kinderen en jongeren die het moeilijk hebben met zichzelf. Misschien voel je je somber, gaat het thuis niet goed of staat je leven op z'n kop. Samen gaan we kijken hoe we jou het beste kunnen helpen bij jouw problemen.

Jouw behandeling bij De Jutters

Een behandeling kan bestaan uit gesprekken, verschillende soorten therapie, medicatie of trainingen. Je kunt dat volgen in een groep met andere jongeren, of alleen. Wat het beste bij jou past is afhankelijk van jouw klachten.

Het liefst helpen wij je in je eigen omgeving, thuis dus. Dat betekent dat iemand uit het behandelteam bij jou op bezoek komt en dat jij soms naar een van de locaties van De Jutters komt. Wij weten dat het belangrijk is om jouw omgeving te betrekken bij jouw behandeling. Daarom kan het ook zijn dat wij bij jou op school op bezoek komen of je ontmoeten op jouw sportvereniging bijvoorbeeld. Jouw ouders, en soms ook broers en zussen, worden ook betrokken bij jouw behandeling.

Als het niet voldoende lukt om je thuis goed te helpen, dan kan het zijn dat je overdag naar De Jutters komt. Of dat je even bij ons komt wonen. Je wordt dan opgenomen, zoals we dat noemen. Dat gebeurt altijd zo kort als mogelijk en zo intensief als nodig is. Zodra het weer kan, ga je terug naar huis. Vaak behandelen we jou dan verder thuis.

Iedereen die zorg krijgt in Nederland verplicht om zich te legitimeren, dus ook als je bij De Jutters in behandeling bent. Dat betekent dat je altijd een geldige ID-kaart, paspoort of rijbewijs moet meenemen als je een afspraak hebt bij De Jutters. Lees er meer over op de website van de Rijksoverheid.

Je kunt ook naar school bij De Jutters

Het is belangrijk om tijdens je behandeling naar school te blijven gaan. Wij vinden het belangrijk dat je zo lang als mogelijk op je eigen school of opleiding blijft. Als we toch besluiten dat het beter is dat je naar een andere school gaat, dan kun je op het terrein van De Jutters naar school. Bij De Jutters kun je zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs volgen.

Verder lezen

Familievertrouwenspersoon en patientenvertrouwenspersoon

Noëlle de Vries, patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) te bereiken via telefoonnummer 06 - 555 735 27 of via de mail n.de.vries@pvp.nl
Lieke van der star (Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen) via de mail L.vanderStar@lsfvp.nl of 06 - 301 744 33.

Vragen of afspraak maken?

Wij zijn elke werkdag open van 08:00 uur tot 17:00 uur
Mailen Aanmelden